Na Vánoce pivo s betlémskou hvězdou
Betlém, kometa a andělíčci zdobí letošní vánoční edici svijanského piva. Stejně jako v uplynulých letech pivovar i letos dostál tradici a připravil nejen speciální vánoční "osmipack" Svijanského Mázu 11 %, ale pětilitrové soudky, půllitrové plechovky a dvoulitrové Plechovky (nejen) pro chlapy s motivem nadcházejících vánoční svátků. Stejný vánoční dekor se objeví i na lahvích Svijanského Mázu v běžném prodeji.
Aktuální sezónní multipack s vánočním designem obsahuje osm půllitrových lahví světlého ležáku Svijanský Máz. Je v prodeji například v řetězcích Albert, Billa, Globus, Tesco a Makro. Speciální vánoční edice oblíbeného dvoulitrového balení piva - Plechovek (nejen) pro chlapy - je k dostání na e-shopu pivovaru, ale také například v prodejnách Globus, Tesco a Makro. Do vánočního designu se převlékly i pětilitrové soudky, které se dají rovněž koupit přes e-shop nebo v pivovarské prodejně přímo ve Svijanech, stejně jako ostatní pivní sortiment.
Vánoční půllitrové plechovky s nepasterovaným Svijanským Mázem pivovar poprvé uvedl na trh loni. Stáčírnu za více než 100 milionů Kč, která za hodinu dokáže pivem naplnit až osmnáct tisíc plechovek, pivovar uvedl do plného provozu loni v březnu a letos na ní plánuje vyrobit kolem patnácti milionů půllitrových plechovek. Nepasterované pivo do plechovek ve Svijanech stáčí jako první a jediný český pivovar.
"Pokud nedojde k problém se zásobováním v důsledku rozmarů zimního počasí, vaše oblíbené svijanské pivo vám na vánočním stole rozhodně chybět nebude. Ale jestli vám můžu doporučit, zkuste vedle Svijanského Mázu ve vánočním obalu i některé z našich silných piv s více než 13 procenty extraktu původní mladiny. Jsou to piva sváteční a jejich vyzrálejší chutě se skvěle uplatní právě v zimě a v kombinaci s dobrým jídlem," dodává svijanský sládek Petr Menšík.
Loni Pivovar Svijany uvařil celkem o zhruba dvě
procenta více piva než v roce 2016 a s téměř 682 tisíci hektolitrů je
jedním z největších pivovarů v českých rukou a největším českým
výrobcem zachovávajícím tradiční způsob kvašení piva. Letos pivovar plánuje, že
se přiblíží hranici 700 tisíc hektolitrů.